Когато Instagram стартира Stories, неговата функция наподобяваща Snapchat, позволяваща на потребителите да публикуват кратко съдържание, което изчезва след 24 часа, социалката буквална “изби рибата”. Няколко месеца след старта на IGTV, резултатите са малко по-различни.

Instagram обяви своята видео платформа в края на юни миналата година. Мнозина видяха това като опит да ударят YouTube, привличайки публиката далеч от уебсайта за споделяне на видеоклипове по подобен начин, който IG Stories е направил със Snapchat.

IGTV е интегрирана в основното приложение на Instagram и също така има самостоятелно приложение. Всеки потребител може да настрои „канал“ в IGTV и да публикува видеосъдържание, което е дълго един час, в сравнение с едноминутния видеоклип в Instagram или 15-секундния „Stories post“.

Залагането на видео с дълга форма се счита за интелигентнo re[enie: потребителите харчат 60% от времето си в приложението Instagram, гледащи видео съдържание, според платформата. Нещо повече, Instagram твърди, че модната и бюти общността са най-големият производител на видео съдържание, като 92% от модните и козметични публикувания на клипове са във Feed, Stories или IGTV от юни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *