Джордж Бърнард Шоу е казал: „Модата не е нищо друго освен предизвикана епидемия.“ Той вероятно не си е представял колко е прав, когато е сравнявал модата с болестта. Оказва се, че тя, модата, може да бъде опасна за нашето здраве. Тесните корсети са останали отдавна в миналото, но дори и през 21-ви век има неща, които могат да предизвикат много здравни проблеми. Ние от Градска Мода се грижим за вашето здраве и ви насърчаваме да четете за модните неща, които хората носят всеки ден. Вероятно дори не осъзнават, че рискуват здравето си.

  1. Тесни дънки

Добър чифт дънки – най-универсалното облекло в света. Много момичета и жени обаче избират тесни дънки, за да подчертаят красивите си бедра и крака. Но, за съжаление, тези дънки нарушават кръвообращението, което води до разширени вени и целулит. Кожата не може да „диша”, тъй като тъканта е твърде близо до тялото.

  1. Високи токчета

Когато жената облече обувки с висок ток, тя се трансформира веднага: става по-женствена. Но това не означава, че тя трябва да носи високи токчета всеки ден. Този секси продукт ще доведе до болки в гърба, в краката и подуване. Носенето на високи токчета често може да предизвика херния и проблеми с гръбнака.

  1. Обувки с равни подметки

Изглежда, че обувките с равно стъпало могат да бъдат напълно безвредни. Поне така си мислим, но лекарите твърдят, че тези обувки могат да навредят на здравето ви, защото натоварването върху крака е неравномерно. Това води доведе до увеличаване на кръвоносните съдове и до плоско стъпало. Може да получите и болки в гърба. Друга неприятна последица е деформация на коленете и бедрата.

  1. Повдигащ сутиен

Тези сутиени са изключително популярни. Те повдигат гърдите и ги правят изкусителни за чуждите погледи. Имайте предвид обаче, че push-up сутиените блокират кръвоносните съдове и това постоянно налягане върху гърдите може да доведе до рак.

  1. Очила

Слънчевите очила са не само модерен аксесоар, но и абсолютна необходимост, когато слънчевата светлина е прекалено силна. Въпреки това не е препоръчително да носите слънчеви очила вечер или в затворени помещения, където няма достатъчно светлина. Това ще напрегне допълнително очите, което прави риска от развитие на катаракта още по-висок. Нещо повече, трябва да използвате слънчеви очила, които осигуряват 100% безопасност от UV светлината. Иначе има опасност да навредите на очите си.

  1. Чорапогащи

Това е необходима дреха за всяка жена. Чорапогащите правят нашия външен вид по-завършен и елегантен. Те правят краката ни по-красиви. Но, за съжаление, ако ги носите достатъчно често, те могат да бъдат вредни. Синтетичните съставки на чорапогащи задържат влагата, създавайки парников ефект. В резултат на това те водят до различни вагинални инфекции, а някои чорапогащи имат отрицателен ефект върху кръвообращението, което може да доведе до разширени вени и целулит.

  1. Голяма чанта за едно рамо

Дамската чанта е като склад, където можете да намерите всичко – от козметика до лаптоп. Дамските чанти са наистина удобни, но и опасни за нашето здраве. Тъй като постоянно носим чантата на едно рамо, напрежението върху него и гръбначния стълб в един момент става огромно, което може да доведе до сколиоза и остеохондроза. Поради дисбаланса може да имате мускулни спазми, блокирани кръвоносни съдове и притиснати нерви.

  1. Пижама

Как може да се живее без удобните пижами, особено през зимата? И как могат да увредят вашето здраве? Абсурдно е, нали? Работата е там, че пижамите, които са прекалено стегнати или прекалено топли, предизвикват растеж на различни бактерии, които могат да доведат до дразнене на кожата, сърбеж или инфекция. Препоръчително е, когато е възможно да спите без пижама, а дори и без бельо.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Досадни или чаровни?

Mon Jan 6 , 2020
Често чуваме „Хайде стига” или виждаме недоволна гримаса на лицето на половинката ни, провокирани от наши, чисто дамски навици.