Когато става дума за избор на моден стил, няма правилно или грешно. Можете да изберете класически или пънк, модерен или небрежен стил. Важното е да не изглеждате евтино и това няма нищо общо с цената на вашето облекло. Много често дребните грешки, които допускаме са:

 1. Прекомерен блясък

Обикновено дизайните с камъни изискват подходящ повод. Изобилието им в ежедневните и спортни облекла ще накарат всеки моден познавач да настръхне.
Заслепете околните с вашата личност, а не с дрехите си.

 1. Имитации на марки

Производителите могат да ги наричат ​​“реплики“, но това не ги прави оригинални. Нискокачествените артикули от discount-магазините нямат нищо общо със световноизвестните модни дизайнери.
Какво да направите: Добре изработена стока от т.нар. fast-fashion-магазини ще ви позволи да се обличате в собствения си стил, без да ви струва прекалено скъпо.

 1. Неподхождащи си принтове

Точки + ивици = една от многото несполучливи комбинации. Цветни, геометрични и други привличащи вниманието отпечатъци е добре да не се комбинират с други принтове.
Какво да направите: Комбинирайте принт с друг подобен или с нещо едноцветно.

 1. Високи токчета в бял цвят

Белите обувки, освен ако не са маратонки или спортни обувки, изпадат в „немилост“. Дори и булките избират обувки в други цветове.
Най-добрият избор за всеки случай е обувки в телесен цвят. Те са идеалният избор, без значение кой цвят преобладава в гардероба ви. Освен това в тях винаги ще изглеждате елегантни.

 1. Купи нещо качествено или не купувай изобщо

Някои неща са предназначени да бъдат скъпи и нямат по-евтина версия. Най-често това се отнася за тъканите. Правилото е: ако не можете да си позволите качествена стока, по-добре да не я купувате изобщо. Като пример можем да вземем дантелата. Евтините дантелени стоки започват да показват признаци на износване много бързо и това естествено ще отрази на „имиджа“ на собственика им.
Не можете да живеете без дантела? Тогава нека тя да бъде част от вашия гардероб, но като малки акценти или добавки.

 1. Искрящи цветове

Пламтящите неонови цветове са чудесни за дискотека или за Хелоуин, но всеки опит за включването им в стилен аутфит ще се провали.
Каква е алтернативата? Класика, разбира се! Ако любовта ви към ярки неща е непреодолима, поне опитайте да намалите интензивността на цветовете във вашия гардероб.

 1. Носене на изящни бижута

И по-точно тяхното количество и повода, по който ги носите. Комбинацията от обемни бижута с бижута от благородни метали няма да направи външният ви вид по-добър. За ежедневието оставете по-семплите бижута. Красивите малки обици имат предимство пред обемисти златни огърлици в повечето случаи.

 1. Неудобни обувки

Високите токчета ви карат да се чувствате и да изглеждате прекрасно и женствено, но само когато те не са за сметка на вашия комфорт. Не е необходимо да се качвате на високи обувки, за да отидете до кварталния магазин или за да разходите кучето. Ще изглежда така, че нямате какво друго да обуете.

 1. Пренебрегване на размера, който носите

В диапазона на размерите има букви, различни от S. Формата и размерът на тялото може да се променят от време на време. Какво не е наред?! Носенето на дрехи, които не стоят добре на фигурата ви. Това се отнася както за дрехите, описващи тялото, така и за широките дрехи.
Какви са клопките? Да изглеждате като наденица или облечена в чувал.

 1. Демоде тенденции

Отнасяйте се към модните тенденции като към разпускане, а не като към ангажимент. Отървете се от тях, след като сезонът свърши. В противен случай може да създадете впечатлението, че носите все едни и същи дрехи и пазарувате на високосна година.
Как да останем на върха на тенденциите? Ако не можете да си позволите да се придържате към всички нови неща, заложете на класически форми и цветове. Това винаги ще работи във ваша полза.

 1. Грешки при носенето на чорапогащник

Чорапогащите са бельо и те не трябва да се показват. Видим блясък, както и показващи се еластични шевове, ще отхвърли всичките ви усилия да изглеждате безупречно.
Какво да изберем? Безшевни, невидими, матирани чорапогащи.

 1. Показващо се бельо

Понякога бельото просто не може да остане на мястото си, опитвайки се да се покаже и да привлече внимание. Ако все пак смятате това за секси, определено е време да го преосмислите.
Напомняне: Бельото трябва да остане отдолу, независимо дали е ново, скъпо, или някой просто се е появил на червения килим по бельо. Животът на знаменитостите не винаги съответства на действителността.

Източник: Bright Side

Снимки: eastnewsdepositphotos

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Знаете ли, че не трябва да ги носите всеки ден?

Thu Apr 18 , 2019
Джордж Бърнард Шоу е казал: „Модата не е нищо друго освен предизвикана епидемия.“ Той вероятно не си е представял колко е прав, когато е сравнявал […]